Om körkort, handledarkurs, introduktionsutbildning
RSS icon Home icon
 • Handledare reflektion igen

  Posted on september 28th, 2010 handledarkurs 3 comments

  Handledarutbildning – mening? Det kan vara en aning frustrerande ibland att sitta bredvid när någon annan kör bil. Inte minst när det gäller övningskörning. Ibland glömmer man att det faktiskt inte är jag som kör bilen och jag kommer på mig själv med att ”luftabromsa” och växla och liksom köra bil som ett slags nervös mimartist. Det har ingenting med min sons bilkörning att göra. Han klarar det alldeles utmärkt. Nej, det är något slags inövat beteende, reptilhjärnalikt, om man så vill. Jag antar att jag är van vid att alltid vara den som kör bilen. Jag antar att det är en trygghet att veta att det är jag som påverkar situationen direkt, att jag är in charge.

  Handledarutbildning gav min chans att reflektera

  Vid övningskörning gäller inte detta längre. Då är jag bara indirekt påverkande som handledare, även om det ytterst är jag som är ansvarig för allt som händer – det lärde jag mig på min handledarutbildning. Det är mycket är som var bra med min handledarutbildning. Jag fick diskutera min roll som bilkörare och körkortsinnehavare mer ingående och reflektera kring trafiksituationer som jag tidigare inte funderat så mycket över. På min handledarutbildning fick jag även träffa andra blivande handledare och utbyta erfarenheter. Det låter kanske töntigt, men för mig var det intressant, kanske handlar det om att jag verkligen tar min sons övningskörning och väg mot körkortet på största allvar. Jag vill att han ska bli en bra bilförare. Att han ska köra tryggt, säkert och klokt. Att han ska undvika och lära från min misstag.

  Jag har också insett att för att bli en bra handledare så måste jag rannsaka mig själv som trafikant, och bli en bättre bilförare jag med. Det är med andra ord inte bara min son som tar körkort den här gången. Det gör jag också igen, på sätt och vis.

   

  3 responses to “Handledare reflektion igen”

  1. While looking for some Michale Kors 2012 online a number of people like to browse the Michael Kors Hamilton Tote evaluations to support them receive the michael kors watches greatest options. Because you study kors outlet sales Observe Critiques uncover familiar with such Michael Kors 2012 wall socket you are certain to buy Michael Kors Handbags a good idea how it can be offering Michael Kors Jet Set, should you earlier very own one of these Michael Kors Kingsbury usually different things that you wish Louis Vuitton Outlet to improve your collection. Michael Kors handbags factory characteristics invest three decades creating your Michael Kors Purses manufacturer around his eye-sight regarding providing New Arrival Juicy Bags a supplementary aircraft-collection style of Juicy Couture Laptop Navy/Red Bags living they want an assortment regarding menwomen juicy couture outlet online, most of the patterns use michael kors outlet a unisex destination New Era Hat Sale. Exposing a rounded berry lustrous call the particular michael kors handbags 2012 carries a 45mm handle using a A availablility of North Face outlet subscription dialsa time prove Michael Kors Ceramic & Silicone.

  2. h64nfl https://goldentabs.com/

  3. QkKTk1 https://goldentabs.com/

  Leave a reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu