Om körkort, handledarkurs, introduktionsutbildning
RSS icon Home icon
 • Reflektion menlös handledarkurs

  Posted on september 27th, 2010 handledarkurs No comments

  Ja, det kan te sig lite märkligt med en blogg om att vara handledare för körkort, tillika förälder, och därtill en blogg som inte uppdateras speciellt ofta. Men jag vill mest använda det här som ett forum för att samla och dokumentera några av mina tankar inför att vara handledare för körkort, och på så vis lära mig en del. Men sanningen att säga så har det inte blivit sådär jättemycket övningskörning på sistone, vi var förvisso ute en sväng i city förra helgen, och det flöt på förvånansvärt bra, jag är imponerad av min sons lugn bakom ratten; det är nästan lite otäckt, för han är många gånger lugnare än vad jag är.

  Jag blir nämligen ofta ganska stressad i trafiken, min puls skjuter i höjden av både för aggressiv bilkörning och för långsam trafik, jag vet inte riktigt varför, det har alltid varit så. För att inte tala om bilköer. Det är verkligen ett aber. Och så bor man i Stockholm; Sverige Mekka för bilköer för att uttrycka saken milt. Men, poängen med det här är väl att jag nu, tillsammans med min sons övningskörning, får chansen att förbättra mig som bilförare. Det är fördelen med att vara handledare, med att ständigt genomgå ett slags handledarutbildning.

  En handledarutbildning är ju att vara närvarande under min sons övningskörning. Det är verkligen handledarutbildning. Att vara närvarande i trafiken. Eller rättare: det är bildande för min egen körning, för mitt eget beteende bakom ratten.

  Över and ut.

  Leave a reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu