Om körkort, handledarkurs, introduktionsutbildning
RSS icon Home icon
  • Om att vara handledare för körkortselev

    Posted on september 11th, 2010 handledarkurs No comments

    Det kanske låter lite formellt att uttrycks sig på det sättet. ”Att vara handledare för körkortselev”. Det är liksom inte riktigt hela sanningen. Det är nämligen jag som ska vara handledare och min son som ska vara elev. Min son ska snart börja övningsköra med mig som mentor. Han är ganska nyss fyllda 16. Planen är att vi ska övningsköra privat fram till han är 17 år och sen ska han skriva in sig på bilskola.

    Min tanke är att han ska vara relativt van bakom ratten när han börjar på bilskolan. Men vi får givetvis se varåt utvecklingskurvan pekar. Till saken hör också att jag själv behöver bli en bättre bilförare. Framförallt då jag vill vara trovärdig och trygg i min roll som handledare. Idag vet jag att jag är långt ifrån någon perfekt bilförare. Därför tänker jag ta det här tillfället, min sons övningskörning, att utvecklas i trafiken.

    Leave a reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu